HTML

GSM Arena

A mobiltelefon (röviden mobil) önmagában kis hatótávolságú hordozható elektronikus telekommunikációs eszköz :) Legfrissebb kémfotók és leleplezett telefonok...

Friss topikok

Ki néz minket?

Az LG KC910 Renoir és 8 megapixeles telefonok

Házmán Bertalan vagyok 2009.03.23. 21:53

 

A Samsung Innov8 tervezői elindítottak egy hullámot, amely már végigsöpört majdnem minden nagyobb telefongyártón. Ez a hullám a felbontásnövekedést hozta a mobiltelefonok világába. Ugyan nem erről szól ez a cikk, de vizsgáljuk meg, hogy hány gyártó dobott már piacra, vagy mutatott be 8 megapixeles kamerájú telefont (telefonokat).
Samsung: Innov8, Pixon
Sony Ericsson: C905
LG: KC910 Renoir (ebben a cikkben alapvetően ezzel fogok foglalkozni)
És ezalatt mit csinált a még ezeken kívül top5-ben helyet foglaló Nokia, és Motorola? – tehetnénk fel a kérdést. A Motorolától mondjuk, nem mindenki várna el egy ilyen szintű készüléket, de a sokak által favoritnak tartott Nokia ilyen nagy lépéshátrányban lenne ezen a területen? Nem lehet tudni, hogy éppen min ügyködnek a Nokia szakemberei, de a nemrég általuk piacra bocsátott N97 a maga 5 megapixeles kamerájával szerintem alulmarad e tekintetben a többi nagy gyártóhoz képest. És talán a lényegesen gyengébb Motorola megelőzi a Nokiát? Igaz, hogy a Motorola anyagi és egyéb gyengélkedései miatt eddig nem tudott előrukkolni ilyen felbontással, de a kodakkal kötött partnerszerződés arra enged következtetni, hogy a két cég együtt valami nagyra készül. De ezekre a kérdésekre előbb-utóbb választ fogunk kapni. Bízom benne, hogy egyre több ilyen jó készüléket fognak piacra bocsátani, mind a Nokia, mind pedig a Motorola.
Most viszont térjünk vissza az LG KC910 Renoir-ra. A KC széria ez idáig a KC550-en kívül nem nagyon adta a nevét említésre érdemes telefonokhoz. Most megérkezett - ki merem mondani, hogy az LG KC910 Renoir a KC széria eddigi legjobb képviselője. Ezt a változást az hozta, hogy az LG a KU széria 990-es jelzésű Viewty készüléke után átpártolt a KC szériához. Hogy a telefon miért viseli egy kiváló festőművész nevét, nem tudom, de őszintén szólva nem is látok benne sok fantáziát. A telefon tulajdonságai közül kimagaslik a már említett 8 megapixeles kamera. Talán ettől, talán az újdonság szelétől ilyen kedvelt és népszerű ez a telefon. Elismerem, hogy a kitűnő kamera, amely már-már egy igazi fényképezőgépére hajaz, az érintőkijelző, a Schneider Kreuznach optika tényleg nagyon hízelgő, de én ezt a mobilt, nem tartom rajta a toplistámon, nem is tudom, hogy miért, de úgy érzem hogy ez a telefon nagyon hasonlítani akar érintőkijelzős, megapixeles társaira. Ezzel ellentétben ez valóban egy kiváló készülék.
Rövid adatok:
-         3G/HSDPA
-         Teljes érintőkijelző
-         8 megapixeles kamera
-         Schneider Kreuznach optika
-         Automata / manuális fókusz, xenon vaku, lencsevédő
-         WLAN
-         A-GPS
-         MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WMA9, WAV, AMR-NB/WB/WB+
-         DivX
-         MMS, e-mail
-         Bluetooth
Kártyafüggetlen ár:
91.980 – 131.400 Ft
Ajánlanám elsősorban:
Akik szeretnek fényképezni, szórakozni, szeretik az érintőkijelzőt (bár ezt szerintem mindenki szereti) és megfelelne neki ez a telefon.

Címkék: lg érintőkijelző 8megapixel lg kc910 lg renoir

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gsmarena.blog.hu/api/trackback/id/tr61021216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása